Xifres Administratiekantoor
De pijler onder uw financiën !

budgetbegeleiding

 

Het verschil tussen een budgetbegeleider en -beheerder is dat een budgetbegeleider u helpt wanneer u problemen hebt met het onder controle houden van de uitgaven. Het doel van budgetbegeleiding is dat je goed leert hoe je jouw inkomsten en uitgaven kan beheren.

Budgetbeheer gaat een stap verder: dan zijn de problemen reeds verder gevorderd waardoor een derde partij de financiële zaken overneemt, de inkomsten ontvangt en de betalingen doet.

Wij willen u graag helpen te voorkomen dat u onder beheer komt te staan door samen met u een budgetplan op te stellen.

Bij budgetbegeleiding beheert u dus zelf uw budget.en staan we u hierbij in raad en daad bij. Inkomsten en uitgaven zijn in uw eigen beheer. Wij helpen met het opmaken van een budgetplan, een inventaris van je schulden, geven advies en bieden persoonlijke ondersteuning.

Met het budgetplan, kunt u uitgaven plannen en zo de (eventuele) schulden afbetalen.

  • Voordeel budgetbegeleiding: hulp met de persoonlijke administratie (rekeningen betalen, budgetplannen...) en inventarisatie van je schulden. U verzorgt zelf de betalingen en de uitvoering van het budgetplan.
  • Nadeel budgetbegeleiding: Het is de eigen verantwoordelijkheid wanneer het budgetplan en advies niet worden opgevolgd.

Budgetbelgeleiding kost natuurlijk ook geld maar weegt uiteindelijk niet op tegen de kosten wanneer de schulden oplopen.

Daarom houden wij altijd een gratis intakegesprek om de situatie te inventariseren. Aan de hand daarvan kunnen we adviseren hoeveel tijd wij aan uw persoonlijke situatie dienen te besteden. Natuurlijk staat het u vrij om van ons advies af te wijken. Op deze wijze komt u niet voor verrassingen te staan, wij houden van helderheid.

Wanneer wij de basis voor uw budgetplan gelegd hebben en u het gevoel heeft de draad op juiste wijze weer op te kunnen pakken, leveren wij het eerste halfjaar maandelijks telefonische nazorg. Hierbij kunnen we u nog van advies dienen waar nodig.

 Meer weten ? neem gerust contact op.